BallinaTeknologjiKërcënimi nga sulmet kibernetike, përdoruesve të iPhone u kërkohet të përditësojnë telefonin

Kërcënimi nga sulmet kibernetike, përdoruesve të iPhone u kërkohet të përditësojnë telefonin

Kompania. Macintosh u bën thirrje përdoruesve, të macOS, iPhone dhe iPad të kryejnë, menjëherë përditësimet? e pajisjeve të tire teknologjike, për të shmangur, sulmet kibernetike.

Përditësimet krijojnë! më shumë siguri për pajisjetë. Ato mund të kryhen për pajisjet, me iOS 15.6.1 dhe macOS. Monterey 12.5.1

Një ekspert shprehu shqetësimine! se të metat që po shfaq. Apple “mund t’u japin sulmuesve kibernetikë! akses të plotë në pajisje”, ata mund të krijojnë, një skenar të ngjajshëm me. Pegasusin, të ngjashëm! me atë në të cilin. Well-suited të e shteteve-komb bllokuan! me spyware të krijuar nga Grupi NSO izraeli, duke shfrytëzuar dobësitë! e iPhone.

“Pavarësisht përpjekjeve të mëdha nga, kompanitë e nivelit më të lartë të, teknologjisë! për të adresuar çështjet, shumëvjeçare të sigurisë! në softuerin e tire, mbete!t një betejë e vështirë me sulmuesit, kibernetikë”, vuri në dukje. Andrew Whaley, drejtor I lartë teknik në Promon , një kompani norvegjeze! e sigurisë? së aplikacioneve.

Të metat në iOS janë veçanërisht, shqetësuese, duke pasur parasysh, përhapjen e iPhone-ve dhe mbajtjen e shumë të dhënave, në pajisjet celulare! gjatë jetës së përditshme, sipas tij.

“Sidoqoftë, përgjegjësia! nuk është vetëm mbi shitësit për të mbrojtur, këto pajisje, por edhe për, përdoruesit që të jenë më të vetëdijshëm për, kërcënimet ekzistuese”, vuri në dukje Whaley.

“Ndërsa ne të gjithë mbështetemii! në pajisjet tona celulareve, ato nuk janë të paprekshme”, tha simulated intelligence për Threatpost.

Në të njëjtën kohë, zhvilluesit e aplikacioneve për iPhone! dhe pajisje të tjera, celulare gjithashtu duhet të shtojnë, kontrollet e sigurisë në teknologjinë e tire, në mënyrë që të jenë më pak të varur nga siguria e operating system për mbrojtje, duke pasur parasysh të metat që shfaqen shpesh, theksoi Whaley.

“Përvoja jonë tregon se kjo nuk po ndodh mjaftueshëm, duke I lënë potencialisht! të pambrojtura bankat dhe klientët”, tha simulated intelligence.

Kujtojmë se e gjithë, brota po kërcënohet, nga sulmet kibernetikee, përfshirë edhe vendi ynë, ndërsa një ditë më parë. Shtetet e Bashkuara të Amerikës sanksionuan 10 iranianët. si autorë të disa sulmeve kibernetike.

RELATED ARTICLES

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments